Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
02
Mar
2018

Regionalno udruženje amputiraca Bijeljina započelo projekat zapošljavanja i samozapošljavanja lica sa invaliditetom

Regionalno udruženje amputiraca Bijeljina i Humanitarno udruženje žena ''Arta'', uz podršku Gradske uprave Grada Bijeljina, započelo je sa realizacijom projekta ''I pored teškoća mogu da zaradim'' u okviru kojeg je juče održana prva radionica namijenjan zapošljavanju i samozapošljavanju lica sa invaliditetom.

Cilj projekta je unapređenje edukativnog i kreativnog sadržaja za djecu i mlade u lokalnoj zajednici, te doprinos ostvarivanju njihovih prava na rad i ravnopravnost.

Milorad Jović iz Regionalnog udruženja amputiraca istakao je da je jedan od ciljeva projekta osnaživanje članova Humanitarnog udruženja žena "Arta" za bavljenje malim biznisom. "Biće održane tri radionice u okviru projekta, a osim obuka o pokretanju malog biznisa, govorićemo o tome kako oni koji već imaju biznis mogu da ga prošire", naglasio je Jović.

Šef Odsjeka za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije u Gradskoj upravi Bijeljina Ankica Todorović kaže da je Bijeljina jedna od 10 lokalnih zajednica u BiH kojima je prihvaćena aplikacija za ovaj projekat. "Na području grada imamo šest odobrenih projekata, a danas smo na početku realizacije jednog od njih. Ukupna vrijednost svih šest projekata odobrenih za Bijeljinu je 190.000 KM, pri čemu grad učestvuje sa 30 odsto. Ostala sredstva finansira EU posredstvom UNDP-a", dodala je Todorovićeva.

Radionice se održavaju u okviru Regionalnog programa za demokratiju EU i UNDP-a.

Izvor: www.ntvarena.com