Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
25
Feb
2020

Rezultati foto konkursa ''Daj nam motiv - detektuj barijeru kroz objektiv''

U sklopu kampanje ''Sva lica pristupačnosti'' bio je raspisan foto konkurs za najbolju fotografiju “Daj nam motiv - detektuj barijeru kroz objektiv”. Cilj ovog takmičenja je bio da se detektuju razni oblici barijera s kojima se svi mi svakodnevno suoačavamo, jer sve što je dobro za osobe s invaliditetom, dobro je i za sve ostale.

Na konkurs je pristigao veliki broj fotografija, od kojih je stručni žiri odabrao njih 10, koje su ušle u finalni dio takmičenja. Odabir najbolje fotografije je izvršen kroz dvije faze: glasanje putem društvenih mreža, te pojedinačno, nezavisno ocjenjivanje stručnog žirija, u sastavu: Edin Džeko, Public Information Officer (EUD); Dajana Cvjetković, projektna menadžerica (CPCD) i Gordana Šekarić, operativni menadžer Organizacije UDAS.

Konačni pobjednici su dobijeni zbirom „lajkova“ na društvenim mrežama i bodova ocjenjenih od strane stručnog žirija. Prema bodovanju žirija i „lajkova“ na društvenim mrežama, najbolju fotografiju su poslale:

  1. Aleksandra Stošić i Milijana Bojić,
  2. Drugoplasirana je fotografija Adne Memić,
  3. Dok je na trećem mjestu fotografija Džane Hodžić

Zahvaljujemo se svima koji su na bilo koji način dali svoj doprinos ovom takmičenju!

Kampanja “Sva lica pristupačnosti” je dio projekta „Zajednice različitih, ali ravnopravnih građana“, koji finansira Evropska unija, a realizuju Organizacija UDAS, Helsinški parlament građana Banja Luka i UG Nešto Više.