Јавна дебата “Минимум социјалне сигурности и једнаке могућности“

Јавна дебата “Минимум социјалне сигурности и једнаке могућности“ одржаће се у сриједу, 14. јуна 2017. године са почетком у 11:000 часова у хотелу “Босна“ у Бањалуци. Јавна дебата је једна од активности заговарачке кампање „Успостављање минимума социјалне сигурности и једнаке могућности“ коју Фондација за социјално укључивање у БиХ (ФСУ у БиХ) и Иницијатива за бољу и хуманију инклузију (ИБХИ) проводе у оквиру пројекта Програм одрживости цивилног друштва (ЦССП) уз подршку Америчке агенције за међународни развој (УСАИД).

„Зар мислиш да си далеко од маргине и да ћеш тамо остати цијели живот?“

Ово је мото кампање јавног заговарања „Успостављање минимума социјалне сигурности и једнаке могућности“ коју проводи Коалиција маргинализованих група у БиХ „КОМА“, а која има за циљ показати да сваком човјеку треба да буде обезбијеђен минимум социјалне сигурности који му је потребан за достојанствен живот.

Кампања заговара рјешења која промовишу унапређење јавних политика што ће резултирати бољим остваривањем социјалних људских права, те бољим циљањем потреба маргинализованих група и праведнијом расподјелом накнада у оквиру социјалне политике.

У наставку је програм рада јавне дебате Program rada JD Minimum soc sig BL.pdf


Објављено

у

од

Ознаке: