2021 Call for Photos

Landmine i Cluster Munition Monitor у потрази је за фотографијама које ће бити објављене у овогодишњим публикацијама и на wеб сајту Монитор. Посебно су тражене фотографије које биљеже хуманитарни утицај касетне муниције, експлозивних остатака рата и нагазних мина. Фотографије могу истакнути један или више аспеката примјене Конвенције о касетној муницији и Уговора о забрани мина и представљају важне активности повезане са касетном муницијом и нагазним минама које су се проводиле широм свијета 2020. и 2021. године.

Добродошле су и фотографије које документују како пандемија ЦОВИД-19 утиче на противминско дјеловањекоје траје више од годину дана и способност заједнице да одговори на нове изазове.
Заинтересовани појединци и организације који су укључени у ова подручја могу да пошаљу најбоље фотографије на емаил monitor2@icblcmc.org најкасније до 31. маја 2021. године.

Шта се тражи?
Траже се фотографије снимљене 2020. или 2021. године из свих регија свијета које истражују:

  1. Проблем касетне муниције и нагазних мина / ЕРW у вашој заједници / регији;
  2. Шта се ради на рјешавању овог проблема и вашег доприноса противминском дјеловању и
  3. Веза између касетне муниције и нагазних мина са ширим питањима, укључујући кретање становништва, младе, сигурност хране и развој.

То не морају бити фотографије које сте снимили. Можете послати фотографије које су снимиле ваше колеге, партнерске организације, медији итд. Обавезно укључити податке о фотографу, датуму снимања, локацији и ономе што фотографија приказује у информацијама које сте навели.

Како одабрати фотографије?
Пошаљите неколико пажљиво одабраних слика. Потражите најквалитетније фотографије које причају причу. Фотографије се могу бити прилично мале, па је најбоље одабрати фотографије без превише људи или превише детаља. Обично се преферирају крупни планови. Не бирајте фотографије које би, ако се одштампају, представљале ризик за вас или било који од објеката фотографије. Прихватају се црно-бијеле фотографије као и фотографије у боји, али посебно тражимо фотографије у боји. Могу се користити само електронске фотографије високе резолуције.

Како послати фотографије?
Гдје је могуће, осигурајте да имате или можете добити дозволу од субјеката фотографије да се њихова слика штампа у истраживачким производима нагазних мина и касетне муниције или објави на нашој wеб страници / друштвеним мрежама. На емаил monitor2@icblcmc.org потребно је послати фотографије са сљедећим информацијама:

  1. Ваше име
  2. Име фотографа, агенција и сви подаци о ауторским правима. Гдје је могуће, осигурајте дозволу фотографа.
  3. Потпун наслов са што више детаља о фотографији, укључујући биографије људи на фотографијама, локацијама, датумима и ситуацијском контексту.
  4. Приложите фотографије високе резолуције.

Хвала вам што сте подијелили своје фотографије!

Извор: www.the-monitor.org/


Објављено

у

од

Ознаке: