Пројекција филма пчеларства жртава мина из БиХ представљена у Чилеу

Пројекција филма “Пчеларство као алат у оснаживању жртава мина у БиХ“ представљена је на 48. Међународном пчеларском конгресу АПИМОНДИА који се одржава од 4 – 8. септембра 2023. године у Сантиаго, Чиле. Филм говори о важности пчеларства у опоравку, оснаживању и рехабилитацији жртава мина у БиХ.

Филм је настао у оквиру пројекта “Пчеларство као алат у оснаживању жртава мина у БиХ“ којег реализују ИТФ Словенија, Организација ампутираца УДАС Републике Српске и Пчеларска академија Словеније уз подршку Министарства вањских и европских послова Републике Словеније и Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске.

Кључна сврха пројекта је оснаживање пчелара, жртава мина знањем које ће помоћи побољшању учинковитости, дјелотворности и исплативости пчеларске дјелатности. Пчеларство омогућује успостављање стабилних прихода кућанства и побољшање квалитета живота рањивих друштвених скупина. Генерално, пчеларство је изузетно погодно за мале пољопривредне активности у мјестима гдје су капитални и технолошки ресурси ниски, те стога нуди бројне могућности запошљавања чак и особама с инвалидитетом, јер се темељи на раду код куће. Нагласак у пројекту односи се и на промоцији пчеларства међу жртвама мина, као могућег извора прихода.

Захваљујемо се нашим партнерима ИТФ Словенија, Пчеларској академији Словеније, као и донаторима, Министарству вањских и европских послова Републике Словеније и Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске.

Филм можете погледати на следећем линку

Филм: Магнус Продукција


Објављено

у

од

Ознаке: