Успјешно завршено ходочашће на Свету Гору

Група од 16 особа од којих је 10 ампутираца из Удружења ампутираца Источно Сарајево, која је кренула на пут на Свету Гору прије шест дана, успјешно је завршили ходочашће на Свету Гору у част свих погинулих бораца Војске Републике Српске. Након дводневног боравка у Манастиру Хиландар, група ампутираца се успјешно попела на врх Атоса. Ово је био посебан изазов јер је стаза била веома захтјевна. Група је управо спустила са Атоса и планира повратак кући.

Подсјећамо, организатор ходочашћа је Удружење ампутираца Источно Сарајево које ове године обиљежава десетогодишњицу ходочашћа. У претходним годинама на ова путовања ампутирци су путовали бициклима, пјешке и увијек са истом мисијом, а то је одавање почасти и молитва за све погинуле борце Војске Републике Српске.

Подршку у реализацији овог ходочашћа на Свету Гору омогућила је Влада Републике Српске, локална заједница Град Источно Сарајево, Општина Источна Илиџа, Општина Пале, Општина Трново, Општина Вишеград, Рехабилитациони центар “Вилина Влас“ Вишеград, као и многобројни грађани, привредни субјекти са територије града Источно Сарајево, општина Фоча, Калиновик и Вишеград.

Још један изазов успјешно је савладан! Желимо вам срећан повратак кући.


Објављено

у

од

Ознаке: