3Д Крањица стигла у Бања Луку

3Д Крањиста стигла је у Бања Луку и биће представљена у тржном центру Делта планет до 5. јула 2023. године. Организатор промоције 3Д Крањице је Амбасада Републике Словеније у Босни и Херцеговини у партнерству са Организацијом ампутираца УДАС Бања Лука.

Промоција 3Д крањске пчеле има за циљ да укаже на важност улоге које пчеле имају као најважнији опрашивачи који нам осигуравају здравље екосистема, храну и сигурност хране, одрживу пољопривреду и биоразноликост, те значајно доприносе ублажавању климатских промјена и очувању околиша.

3Д Крањица настала је током словенског предсједавања Савјетом Европске уније, а затим је изложена у словенском павиљону на Свјетској изложби Еxпо 2020 у Дубаију гдје је привукла пажњу готово милион посјетилаца. Након Дубаија, Љубљане и Цеља, Крањица је стигла у Бања Луку.

Партнерство између Амбасаде Словеније и Организације УДАС је настало кроз пројекат “Пчеларство као алат у оснаживању жртава мина“ којег реализује УДАС у партнерству са ИТФ Словенија и Пчеларском академијом Словеније уз подршку Министарства вањских послова Словеније и Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Владе Републике Српске.

Након промоције у Бањалуци, 3Д Крањица путује за Сарајево.


Објављено

у

од

Ознаке: