Studijska posjeta u Republici Sloveniji

Studijska posjeta u Republici Sloveniji u okviru projekat “Pčelarstvo kao alat u osnaživanju žrtava mina u BiH- faza 3“ počela je danas u ugodnom ambijentu urbanog pčelarstva na krovu hotela Park u Ljubljani, Slovenija. U okviru programa studijske posjete učestvuje 11 predstavnika iz BiH, među kojima su pčelari, žrtve mina, predstavnik Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, predstavnik Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci i predstavnik Centra za razvoj poljoprivrede i sela Grada Banja Luka.

Prisutnima su se na prijemu obratili i poželjeli dobrodošlicu prof. dr Andrej Simočič – direktor Pčelarskog instituta Slovenija, zatim Tomaž Lovrenčič – direktor ITF Slovenija, Brigita Smole – predstavnica Ministarstva vanjskih polsova Slovenije, Maruška Markovčič – predstavnica opštine Ljubljana i voditeljica Pčelinjeg puta u Ljubljani kao i predstavnice Ambasade BiH u Ljubljani Biljana Marilović i Aida Hota.

Naredna četiri dana, koliko traje studijska posjeta, učesnici će imati priliku za terensku posjetu u Triglavski nacionalni park, dolina Krma, potom posjetu Poljoprivrednom institutu i Pčelarskom savezu Slovenije, kao i posjetu u Kući kranjske pčele u Višnja Gora.

Projekat “Pčelarstvo kao alat u osnaživanju žrtava mina u BiH- faza 3“ realizuje Organizacija UDAS u partnerstvu sa ITF Slovenija, Pčelarskom akademijom Slovenije uz podršku Republike Slovenije, Ministarstva vanjskih poslova i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske. Svrha projekta je osnaživanje pčelara, žrtava mina, osoba s invaliditetom iz Bosne i Hercegovine, znanjem koje će pomoći u poboljšanju učinkovitosti, djelotvornosti i isplativosti pčelarske djelatnosti u budućnosti. Naglasak u projektu odnosi se na promociji pčelarstva među žrtvama mina, kao mogućeg izvora prihoda.


Објављено

у

од

Ознаке: