Здравосфера: Живи здраво и уживај право!

У оквиру пројекта “Здравосфера“ којег реализује Комитета за међународну размјену студената медицине Републике Српске – СаМСИЦ ове године прославља свој 5. рођендан. Тим поводом у суботу 27.5.2023. године у периоду од 10 до 14х у парку Петар Кочић у Бањалуци биће представљене стазе здравља кроз 4 области: кућицу превенције обољења; кућицу здраве исхране; кућицу физичке активности; кућицу менталног здравља.

Ментално здравље је често неугодна и непожељна тема у свакодневном разговору упркос његовој огромнној важности за сваког од нас. Добро ментално здравље је темељ за здрав организам тако да је Здравосфера посветила посебну пажњу овој теми и то под слоганом “У здравој сфери, здрав ум!” У овој кућици моћи ћете научити брзе и једноставне технике за опуштање и медитацију у свакој прилици. У оквиру кућице менталног здравља биће чланови из многих удружења грађана града Бања Лука, гдје ће сви заинтересовани моћи да се упознају са њиховим активностима и друштвеним изазовима са којима се свакодневно баве. Један посебан дио програма биће намијењен дјеци које ћемо учити о емоцијама и важности изражавања сваке од њих. Управо у оквиру кућице менталног здравља, учествоваће чланови Организације УДАС који ће разговарати на тему менталне снаге и изазовима са којима су се они сусретали у процесу личног опоравка и оснаживања.

Захваљујемо се Комитета за међународну размјену студената медицине Републике Српске – СаМСИЦ на позиву за учешћу у овако значајном догађају.

Здравосфера: “У здравој сфери, здрав ум!”


Објављено

у

од

Ознаке: