“Med za osnaživanje“

Povodom obilježavanja Svjetskog dana pčela, Stalna misija Republike Slovenije pri kancelariji UN-a i drugim međunarodnim organizacijama u Ženevi organizuju događaj „Med za osnaživanje“ u srijedu, 16. 05.2023. godine u 11:30 časova u Palais des Nations, Ženeva.

Na ovogodišnjem obilježavanju Svjetskog dana pčela u Ženevi, istraživaće se kako se pčelarstvo može koristiti kao važan alat za promovisanje rodne ravnopravnosti i osnaživanje žena i djevojčica u njihovim zajednicama. Događaj će pružiti platformu za razmjenu iskustava i primjera dobre prakse osnaživanja žena i djevojčica kroz pčelarstvo što doprinosi održivim, inkluzivnim i otpornim društvima.

Učesnici događaja imaće priliku da degustiraju med preživjelih od mina iz BiH koji je nastao u okviru projekta “Pčelarstvo kao alat u osnaživanju žrtava mina” kojeg realizuje Organizacija amputiraca UDAS u partnerstvu sa ITF Slovenija, Pčelarskom akademijom Slovenije i Ministarstvom vanjskih poslova Slovenije.

Svjetski dan pčela obilježava se 20. maja. Osnovna svrha Svjetskog dana pčela je podizanje svijesti međunarodne javnosti o značaju pčela i drugih oprašivača za čovječanstvo u svjetlu sigurnosti hrane, globalnog eliminacije gladi i brige za životnu sredinu.

Cjelokupan progam obilježavanja Svjetskog dana pčela možete pogledati na sledećem linku


Објављено

у

од

Ознаке: