ДипломатСКИ на Јахорини

Друга трка слалома под називом “ДипломатСКИ“ у организацији Олимпијског центра Јахорина и Амбасаде Републике Словеније у Босни и Херцеговини јуче је успјешно завршена на стази Пољице на Јахорини. Након прошлогодишње успјешно реализоване трке, организатори су одлучили да наставе сарадњу и трку организују и ове године, која је окупила далеко већи број такмичара у односу на прошлу годину.

Ове године, трка је окупила 60 такмичара од чега 18 амбасадора и 42 такмичара у име амбасада и представника европских делегација. Учешће у оквиру наведеног догађаја трке слалому имали су Јовица Горета са Пала и Нијаз Мемић из Сарајева, преживјели од мине који су успјешно завршили трку.

Такмичарима који су освојили прво, друго и треће мјесто у женској и мушкој конкуренцији, Организација ампутираца УДАС је додијелила симболичне награде, а то је мед који је производ наших корисника жртава мина. Производња меда и пчелињих производа за жртве мина у БиХ омогућена је у оквиру пројекта “Пчеларство ако алат у оснаживању жртава мина у БиХ“ којег већ три године успјешно реализује Организација УДАС у партнерству са ИТФ Словенија, Пчеларском академијом Словеније уз подршку Министарства вањских послова Републике Словеније и Минисатарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске.

Захваљујемо се Амбасади Републике Словеније на позиву за учешће на овом јединственом догађају, као и Олимпијском центру Јахорина.

Видимо се следеће године! ДипломатСКИ!


Објављено

у

од

Ознаке: