Наставак сарадње на пројекту пчеларства за жртве мина – ФАЗА 3

Предстваници Организације ампутираца УДАС одржали су данас састанак са помоћником министра, шефом ресора за пружање стручних услуга у пољопривреди у министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске. На састанку ја разговарано о могућностима подршке Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде у оквиру пројекта “Пчеларство као алат у оснаживању жртава мина у Босни и Херцеговини“. До сада су реализоване фаза 1 и фаза 2 наведеног пројекта, те је у плану припрема фазе 3 и фазе 4 наведеног пројекта. Пројекат има за циљ оснаживање пчелара, жртава мина, особа са инвалидитетом из Републике Српске и ФБиХ, знањем које ће помоћи у побољшању учинковитости, дјелотворности и исплативости пчеларске дјелатности у будућности. Нагласак у пројекту односи се на промоцији пчеларства међу жртвама мина, као могућег извора прихода.

Такође, на састанку је разговарано и о Правилнику о условима и начину остваривања новчаних подстицаја за развој пољопривреде и села као и Правилника о условима и начину остваривања новчаних подстицаја за капиталне инвестиције у пољопривреденој производњи са посебним акцентом на подстицаје за особе са инвалидитетом.

Министарство је изразлило подршку наставку пројекта пчеларства за жртве мина у фази 3 којег ће Организација ампутираца УДАС реализовати и ове године у партнерству са ИТФ Словенија, Пчеларском академијом Словеније и Министарством вањских послова Словеније.


Објављено

у

од

Ознаке: