Обезбијеђена подршка за 11 корисника кроз пројекат економског оснаживања лица са инвалидитетом

У оквиру пројекта “Неформалним запошљавањем до веће економске самосталности ратних војних инвалида, ампутирца и других особа са инвалидитетом“ обезбијеђена је подршка за укупно 11 корисника, особа са инвалидитетом за потребе набавке опреме, машина, алата и материјала за покретање или проширење постојећих бизниса у области пољопривреде. Путем додјеле пакета економске подршке створили су се услови за повећање прихода у породици корисника, ратних војних инвалида, ампутираца, жртава мина, цивилних жртава рата и других лица са инвалидитетом. Такође, поред повећања прихода у породици, развојем концепта неформалног запошљавања лица са инвалидитетом имају могућност да постану конкурентнији на тржишту рада, те да промовишу концепт равноправног учешћа лица са инвалидитетом у развоју локалних заједница.

Ријеч је опреми која је додијељена корисницима у 5 (пет) локалних заједница Бањалука, Добој, Бијељина, Требиње, Источно Сарајево у виду подршке неформалног запошљавања особа са инвалидитетом. Вриједност појединачног пакета економске подршке износила је 2.500,00 КМ.

Пројекат “Неформалним запошљавањем до веће економске самосталности ратних војних инвалида, ампутирца и других особа са инвалидитетом“ је реализован у партнерству са регионалним удружењима ампутираца у Добоју, Бијељини, Требињу, Источном Сарајеву и Бањојлуци у периоду од јула до септембра 2022. године. Новчана средства у износу од 27.500,00 КМ дозначио је Фонд за професионалну рехабилитацију и запошљавање инвалида Приједор у оквиру Јавног позива послодавцима и републичким инвалидским организацијама за субвенције за запошљавање и економску подршку инвалида у 2021. години.


Објављено

у

од

Ознаке: