Разговор са студентима Високе медицинске школе Приједор

Представници Организације ампутираца УДАС данас су посјетили студенте треће године ЈУ Високе медицинске школе у Приједору, смјер Физиотерапија и Радна терапија. Циљ посјете био је упознавање са радом и активностима Организације, посебно са програмом који се односи на опоравак и рехабилитацију жртава мина, ампутираца, проблеме са којима се сусрећу ампутирана лица као и о програмима опоравка ампутираца.

Студенти су имали могућност да разговарају са нашим представницима, ампутирцима који су преживјели трауму губитка екстремитета. Са студентима смо подијелили искуства након преживљене траума, затим о начину живота са ампутацијом, важности квалитетне интеграцији у друштвену заједницу, као и важности улоге породице у процесу опоравка, те односа друштва према особама са инвалидитетом. Након конструктивне дискусије и разговора са студентима, приказани су видео материјали који на један афирмативни и едукативан начин представљају особе са инвалидитетом, али и указују са којим проблемима се сусрећу особе са инвалидитетом. Студенти су имали могућност да погледају два видео материјала на тему:

  1. Сексуалног и репродуктивног здравља жена са инавлидитетом који је настао у оквиру пројекта “Заједнице различитих, али равноправних грађана“ којег је реализовала Организација УДАС у партнерству са Хелсиншким парламентом грађана и УГ “Нешто Више“ Сарајево, а финансирала Европска унија као и
  2. Виде материјал кампање “Хероји међу нама “ коју реализује друштвено одговорна кампања Молсон Цоорс и њихов бренд Јелен пиво и Органитација УДАС

Посјета и разговор са студентима о питању инвалидитета особа са инвалидитетом представља дио студијске посјете у оквиру програма рада Високе медицинске школе у Приједору за студенете треће године.


Објављено

у

од

Ознаке: