Позив за доставу номинација за Признање “Равноправно – различити“ за лидере и лидерке са инвалидитетом у Босни и Херцеговини

Организација ампутираца УДАС објављује позив за доставу номинација за признање “Равноправно-различити” за лидере и лидерке са инвалидитетом и њихов допринос развоју заједница у Босни и Херцеговини. Признање “Равноправно-различити” се додјељује особама са инвалидитетом у Босни и Херцеговини који су у свом животу, раду и подручју дјеловања послужили као узор и инспирација другим особама са инвалидитетом да такође допринесу развоју заједнице и друштва.

Признање је први пута додијељено у 2020. години у оквиру пројекта „Заједнице различитих, али равноправних грађана“, који финансира Европска унија, а имплементира Организација ампутираца „УДАС“, Хелсиншки парламент грађана Бања Лука и Удружење грађана „Нешто више“. Организација “УДАС” наставља са додјелом признања и након завршетка поменутог пројекта, сматрајући га добром праксом у промоцији постигнућа и доприноса особа са инвалидитетом у БиХ.

Признање “Равноправно-различити” промовира лидере и лидерке са инвалидитетом и подиже свјесност о особама са инвалидитетом као једној од најозбиљније маргинализованих група чији се таленти и потенцијали недовољно користе а допринос у развоју заједнице често игнорише. Признање ће истаћи постигнућа особа с инвалидитетом и допринијети промјени укоријењених ставова јавности о особама са инвалидитетом те истакнути особе са инвалидитетом који су у свом животу, раду и подручју дјеловања послужили као узор заједници и инспирација другима да допринесу стварању друштва једнаких могућности.

Ове године, признање ће се додијелити у двије категорије:

  1. Лидерка за инвалидитетом (жена)
  2. Лидер са инвалидитетом (мушкарац)

Признање се додјељу за допринос у промоцији и заговарању за права особа са инвалидитетом и другим областима дјеловања (бизнис, образовање, култура, умјетност, спорт,…) циљајући не само активне заговараче/ице за права особа с инвалидитетом из организација и удружења особа са инвалидитетом које својим ангажовањем доносе позитивну промјену у локалној заједници и шире већ и особе са инвалидитетом са значајним постигнућима у другим областима који служе као мотивација и инспирација другим особама са инвалидитетом у њиховом развоју и сазријевању.

Позивамо вас да номинујете лидерке и лидере са инвалидитетом из вашег окружења за које сматрате да су дали значајан допринос развоју заједнице.
Процес номинација ће почети 1. септембра на wеб страници Организације ампутираца УДАС и трајаће до 31. октобра 2021. године.

Образац за номинацију је доступан на: www.udas.rs.ba. Хвала вам на вашим приједлозима!

У наставку можете преузети Позив и Образац за номинације.

Poziv za nominacije_2021.docx

Obrazac za nominaciju_2021.docx


Објављено

у

од

Ознаке: