Награде за најбоље студенте Академије умјетности Универзитета у Бањој Луци

Двадесета годишња изложба радова студената Акедемије умјетности универзитета у Бањој Луци отворена је синоћ, 16.06.2021. године. На изложби је представљено 140 различитих умјетничких радова студената више студијских програма на четири локације – зграда Ректората и Академије умјетности, у бараци Академије умјетности, просторијама Академије умјетности преко пута Филолошког факултета и на Филозофском факултету.

Најбоље студентске радове наградили су стручњаци Академије умјетности, али и бројне установе културе и друге установе, као и компаније.

Умјетнички савјет Културног центра УДАС, Бања Лука у склопу завршне колективне изложбе студената Студијског програма Ликовне умјетности, Академије умјетности Универзитета у Бањој Луци у академској 2020/21 години додјелио је двије награде за најбоље студенте за смјер сликарство и графика:

  1. Петар Видаковић, студент 3. године, смјер Сликарство. Награда се састоји од додјељивања термина за самосталну изложбу у склопу редовног излагачког програма за 2022. годину у Културном центру УДАС Бања Лука

  2. Невена Кежић, студенткиња 3. године, смјер Графика. Награда се састоји од додјељивања термина за самосталну изложбу у склопу манифестације „Јесен графике“ за 2021. годину у Културном центру УДАС Бања Лука

Иначе, ова изложба је један од најважнијих умјетничких догађаја које традиционално организује Академија умјетности Универзитета у Бањој Луци, и то је јединствена прилика да се на једном мјесту виде радови студената сликарства, графике, графичког дизајна и интермедијалних умјетности, а најбољи од њих буду и награђени.

Добродошли у Културни центар УДАС Бања Лука!


Објављено

у

од

Ознаке: