Министарство рада и борачко – инвалидске заштите: Јавни позив за бањску рехабилитацију

Министарство рада и борачко инвалидске заштите расписало је Јавни позив за подношење захтјева ради упућивања 400 ратних војниих инвалида и чланова породица погинулих бораца Одбрамбено – отаџбинског рата Републике Српске у бањско – климатске здравствене устанoве.

Овај позив се упућује ратним војним инвалидима од И до X категорије и члановима породица погинулих бораца Одбрамбено – отаџбинског рата Републике Српске којима је бањска рехабилитација неопходна као наставак лијечења и опоравак у складу са пројектом бањске рехабилитације.

Право на бањску рехабилитацију у 2021. години немају лица која су то право користили по Пројекту бањске рехабилитације министарства у протекле три године као и РВИ – ампутирци и параплегичари који су бањску рехабилитацију користили путем Фонда здравственог осигурања Републике Српске у истом периоду, у складу са правилником Фонда.

Реализација Пројекта бањске рехабилитације трајаће до 31. октобра 2021. године и одвијаће се у смјенама сваких 10 дана по утврђеним списковима корисника.

Рок за пријаву на јавни позив је 15 дана од дана објављивања у дневном листру “Глас Српске“ или од дана објабвљивања на огласној табли општине/града.

Текст Јавног позива можете преузети у наставку Javni poziv za banje u 2021.pdf


Објављено

у

од

Ознаке: