Наставак сарадње Организације УДАС и Града Бања Лука

Градоначелник града Бања Лука г-дин Игор Радојичић посјетио је данас Организацију ампутираца УДАС. Представници УДАС-а информисали су Градоначеника о активностима које реализује Организација када је у питању пружање помоћи и подршке ампутираним лицима, жртвама мина и другим лицима са инвалидитетом, са посебним акцентом на активности и изазове са којима смо се сусретали у времену пандемије вируса корона.

На састанку је разговарано и анганжовању лица са инвалидитетом у оквиру пројеката који се односе на пољопривредну производњу. У том циљу, на састанку је договорено да ће Град Бања Лука Организацији УДАС, али и другим заинтересованим организацијама понудити конкретну локацију пољопривредног земљишта на некомерцијалној основи за пољопривредну производњу.Основни циљ је да пољопривредно земљиште којим Град управља, буде стављено у функцију добробити грађана.

Представници УДАС-а исказали су захвалност Граду Бања Лука на пруженој подршци у суфинансирању пројекта “Заједнице различитих, али равноправних грађана“ којег финансира Европска унија, а реализује УДАС у партнерству са Хелсиншким парламентом грађана и УГ “Нешто Више“.

Такође, на састанку је указано да се, због великих злоупотреба од стране несавјесних возача, предузму активности у циљу поштовања паркинг простора намијењених возилима којима управљају лица са инвалидитетом испред тржних центара у Граду Бања Лука, као и увођење новог стандарда у градски превоз, који се огледа у томе да ће свако возило јавног градског превоза имати рампу за особе са инвалидитетом.


Објављено

у

од

Ознаке: