Самостална изложба Алексе Видаковића

Самостална изложба ликовних радова умјетника Алексе Видаковића биће отворена у уторак, 08. септембра 2020. године у 19:00 сати у Културном центру УДАС, улица Симе Миљуша бр.2. Бањалука. Због епидемилошке ситуације изазване пандемијом вируса корона изложба ће бити отворена без присуства посјетилаца. Изложба ће се бити представљена виртуелно и иста ће бити емитована уживо у наведеном термину путем Фацебоок и Инстаграм странице Организације УДАС.

Ријеч је о другој самосталној изложби умјетника/ца са и без инвалидитета у оквиру програма излагачких активности Културног центра УДАС Бањалука за 2020. годину. Умјетнички савјет Културног центра УДАС, на основу јавног конкурса из области сликарства за умјетнике/це са и без инвалидитета, одабрао је радове умјетника Алексе Видаковића за представљање у КЦ УДАС.

О аутору: Алекса Видаковић, рођен 1993. године у Бањалуци. Основнушколу језавршио у Бањалуци. Средњу Хемијско-технолошкушколу, смјер – ликовнитехничар, завршиоје у Бањалуци 2013.године. Школске 2013/14 уписао је Академију умјетности у Бањалуци, студијски програм ликовних умјетности на смјеру – сликарство. Дипломирао је на истој Академији 28.06.2017. године у класи професора Данка Бркића, са средњом оцјеном 9,47. Поред сликарства бави се фотографијом, графикоми дизајном. Има неколико самосталних и групних изложби. Члан је удружења „Ческа беседа“ од 2015. године. Члан је УЛУС-а од 2018. године. Члан је СУЛУВ-а од 2019. године.

Изложба ће бити отворена до 22. септембра 2020. године и исту је могуће посјетити, радним даном од 09:00 до 15:00 часова поштујући све препоручене епидемиолошке мјере надлежних институција.

Пратите отварање изложбе уживо на друштвеним мрежама!

БудимоОдговорни!


Објављено

у

од

Ознаке: