Саопштење

Поводом предстојећих локалних избора у БиХ, Организација ампутираца УДАС упућује следеће саопштење: Организација ампутираца УДАС Републике Српске је невладина, непрофитабилна, нестраначка, грађанска организација која окупља ратне војне инвалиде, ампутирце, жртве мина и друге особе са инвалидитетом и чланове њихових породица да остваре своја права и интегришу се у заједницу. Примарни циљ нам је, да кроз програме помоћи и подршке које примјењујемо у свом раду, побољшамо и унаприједимо квалитет живота наших корисника уз поштовање концепта људских права. Залажемо се за начела равноправности, непристрасности, независности, добровољности која се кроз свој рад залаже за демократки развој друштва, друштва без препрека, баријера, толеранције, друштва једнаких могућности и поштовање људских права и слобода свих грађана.

Статутом Организације УДАС, органима управљања УДАС-а као и Законом о удружењима и фондацијама Републике Српске децидно је дефинисано да су забрањене било какве активности организације које се могу довести у везу са анганжовањем у предизборним програмима и кампањама политичких странака. Наши чланови имају право да самовољно припадају политичким странкама по свом личном одабиру, те у том домену Организација УДАС поштује свачије право на избор.

Цијенимо и пратимо програме политичких партија који су усмјерени у рјешавању колективних и заједничких проблема као и све мјере у циљу стварања праведног и просперитетног друштва.

С друге стране, због и даље присутне неповољне епидемиолошке ситуације ЦОВИД19 Организација УДАС је прилагодила и редуковала окупљања и контакте са члановима, те је било какво организовање догађаја са нашим члановима у већем обиму строго забрањено, имајући у виду чињеницу да су особе са инвалидитетом због здравственог стања изложене већем ризику, те је поштовање свих епидемиолошких препорука, и даље, на високом нивоу.

На крају, желимо посебно да нагласимо да, Организација УДАС подржава програме свих политичких партија у Републици Српској који ће унаприједити и побољшати квалитет живота особа са инвалидитетом у Републици Српкој, али и свих осталих грађана.

Менаџмент Организације УДАС Републике Српске


Објављено

у

од

Ознаке: