Прехрамбени пакети за 30 корисника, жртава мина

Представници Организације УДАС данас су испоручили укупно 30 прехрамбени пакети за коринсике, жртве мина, ампутираца са подручја града Бања Лука. Прехрамбени пакети су обезбјеђени од стране ИТФ Словеније уз подршку Републике Кореје, Центра за социјални рад и Града Бања Лука.

Наиме, пандемија вируса корона изазвала је огроман утицај на људе широм свијета, а посебно на особе са инвалидитетом које су додатно биле погођене овим вирусом. Њихова инвалидност и трауматско искуство доводи до поновног активирања ПТСП, анксиозности, депресије, страхом за даље, како прехранити породицу као и како сачувати преостало здравље јер већина њих имају друге хроничне проблеме а самим ти спадају у ризицне категорије изазване вирусом корона.

Током појаве пандемије вируса корона Организација УДАС је на вријеме реаговала и успоставила групе узајамне подршке у 14 локалних заједница у БиХ (Бања Луци, Добоју, Бијељини, Требињу, Дервенти, Брчком, Источном Сарајеву, Приједору, Доњем Вакуфу, Сарајеву,Травнику, Коњицу, Мостару, и Бихаћу). Групе узајамне подршке су формиране са циљем лакшег приступа потребним информацијама, пружању подршке и охрабрења међу особама које се налазе у истој или сличној ситуацији, а представљају мјесто гдје особе са заједничким проблемима и потребама могу да размјене искуства, помогну једни другима у тешким тренуцима и тако сачувају здравље и остваре добробит за све чланове.

Стање са терена током пандемје вируса корона и рад са корисницима кроз узајамну подршку наведених група указала је на потребу да се особама са инвалидитетом који се налазе у стању социјалне потребе и тешког материјалног стања додјеле прехрамбени пакети и пакета хигијене.

Након додјеле пакета хране у наредном периоду биће обезбјеђени хигијенски пакети за жртава мина и друге особе са инвалидитетом у Босни и Херцеговини чију ће набавку бити обезбјеђена средствима Европске уније уз подршку ИТФ Словенија и подршке Републике Кореје.


Објављено

у

од

Ознаке: