18 година у служби помоћи жртава мина и других особа са инвалидитетом

Прије 18 година група преживјелих жртава мина покренула је иницијативу за оснивањем удружења с циљем пружања подршке другим жртвама мина, ампутираним лицима. Визија Организације односила се на стварање просперитетног друштва, друштва без баријера и предрасуда у којем сви имају једнаке могућности.

У протеклих 18 година, Организација УДАС је радила на развоју програма и пројеката у циљу унапређења квалитета живота наших корисника као и чланова њихових породица.

Пројектне и програмске активности Организација УДАС реализује у оквиру области здравља и социјални заштите, области економске реинтеграције, области законске регулативе, области културе и спорта. Активности се реализују у сарадњи са нашим регионалним канцеларијама у Добоју, Бијељини, Требињу, Источном Сарајеву, Бања Луци као и у Федерацији БиХ путем координатора без чије помоћи, подршке и квалитетног рада на терену, кућних посјета, Организација не би могла постизати резултате на пољу унапређења квалитета живота кориснка.

Резултате које смо остваривали у протеклих 18 година не би били постигнути без подршке многобројних институција и партнерских организација као што су Влада Републике Српске, Град Бања Лука, Министарсво цивилних послова БиХ, Министарство за људска права и избјеглице БиХ, Европска унија, Фонда за професионалу рехабилитацију и запошљавање инвалида Републике Српске, Фонадације за социјални укључивање у БиХ, ИЦБЛ, ИТФ Словенија, Центра за уклањање мина, те многобројне друге организације и појединци.

Захваљујемо се свим нашим корисницима, жртвама мина, ампутираним лицима, регионалним удружењима, донаторима, партнерима, појединцима који су заједно са нама у протеклих 18 година стварали боље и просперитетније друштво једнаких могућности.

Организација УДАС наставља даље са радом и мисијом у служби пружања помоћи и подршке корисницима, жртвама мина, ампутираним лицима и члановима њихових породице у сарадњи са партнерима у циљу квалитетнијег окружења за лица са инвалидитетом. Кроз заједнички рад настојаћемо да наставимо са активностима које су усмјерене на допринос у развоју и унапређењу економског, културног и спортског живота у заједницама.


Објављено

у

од

Ознаке: