Inspirativna priča pet žrtava mina iz BiH koji su osvojili vrh Triglava

Povodom obilježavanja 4. aprila Međunarodnog dana borbe protiv mina ITF Slovenija podijelio je priču o pet preživjelih od mina iz Bosne i Hercegovine, koje mogu poslužiti kao inspiracija u ovim izazovnim vremenima.

Petorica od ovih muškaraca su preživjeli od mina iz Bosne i Hercegovine, koji su odlučili osvojiti Triglav, najvišu planinu u Sloveniji. U duku njihove ograničene pokretljivosti, postoje živi dokaz da ako ste posvećeni postizanju nečega, ništa vas ne moze zaustaviti. Uspon je težak i opasan, ali su to učinili kako bi istakli izazove sa kojima se susreću u svakodnevnom životu. Često se bore da im se život fizički i emoncionalno rekonstruiše. Primjer koji su ove žrtve mina iz BiH postavile penjanjem vertikalnim stazama sa protezama pravi je izvor inspiracije na samo za žrtve mina u svijetu već i za sve nas u teškim vremenima. Žrtve mina se ne smiju zaboraviti. Zajedničkim naporima i uzajamnom pomoći mogu se postići čak i najviši ciljevi.

Njihov uspjeh ostvaren je uz podršku ITF Slovenija u partnerstvu sa Planinarskim savetom Slovenije, te finansijku podršku Ministarstva inostranih poslova Južne Koreje.

Na sledećem linku možete pogledati video https://www.youtube.com/watch?v=bZwLyHJYJig


Објављено

у

од

Ознаке: