Резултати фото конкурсa “Дај нам мотив – детектуј баријеру кроз објектив“

У склопу кампање “Сва лица приступачности“ био је расписан фото конкурс за најбољу фотографију “Дај нам мотив – детектуј баријеру кроз објектив”. Циљ овог такмичења је био да се детектују разни облици баријера с којима се сви ми свакодневно суоачавамо, јер све што је добро за особе с инвалидитетом, добро је и за све остале.

На конкурс је пристигао велики број фотографија, од којих је стручни жири одабрао њих 10, које су ушле у финални дио такмичења. Одабир најбоље фотографије је извршен кроз двије фазе: гласање путем друштвених мрежа, те појединачно, независно оцјењивање стручног жирија, у саставу: Един Џеко, Публиц Информатион Оффицер (ЕУД); Дајана Цвјетковић, пројектна менаџерица (ЦПЦД) и Гордана Шекарић, оперативни менаџер Организације УДАС.

Коначни побједници су добијени збиром „лајкова“ на друштвеним мрежама и бодова оцјењених од стране стручног жирија. Према бодовању жирија и „лајкова“ на друштвеним мрежама, најбољу фотографију су послале:

  1. Александра Стошић и Милијана Бојић,
  2. Другопласирана је фотографија Адне Мемић,
  3. Док је на трећем мјесту фотографија Џане Хоџић

Захваљујемо се свима који су на било који начин дали свој допринос овом такмичењу!

Кампања “Сва лица приступачности” је дио пројекта „Заједнице различитих, али равноправних грађана“, који финансира Европска унија, а реализују Организација УДАС, Хелсиншки парламент грађана Бања Лука и УГ Нешто Више.


Објављено

у

од

Ознаке: