Од 1. марта пријаве за здравствено за борачке категорије

Борачке категорија неће остати без здравственог осигурања јер ће Министарство рада и борачко-инвалидске заштите од 1. марта у Пореској управи Српске вршити пријаву свих корисника права по прописима из ове области који су то осигурање користили по основу незапослености, најавио је ресорни министар Душко Милуновић. Милуновић је рекао да ова пријава обухвата и заштиту цивилних жртава рата и заштиту жртава ратне тортуре.

Министарство рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске ће, као уплатилац доприноса за здравствено осигурање за наведене категорије, по аутоматизму извршити пријаву за здравствено осигурање Пореској управи, на основу евиденција Завода за запошљавање Српске.Градски и општински органи управе надлежни за послове борачко-инвалидске заштите и заштите цивилних жртава рата немају обавезу у погледу ове пријаве за здравствено осигурање за наведене категорије.

Он је нагласио да је ресорно министарство о овоме упутило допис Фонду здравственог осигирања Републике Српске и свим општинским и градским органима управе у Републици.

Извор: www.udas.rs.ba


Објављено

у

од

Ознаке: