Бијељина и Требиње: “Музеј приступачности“

’’Музеј приступачности’’ у склопу кампање ’’Сва лица приступачности’’ завршава са у суботу 01.02.2020. године музејском поставком слика која ће се одржати на следећим локацијама:

  1. Трг Слободе у Требињу са почетком у 11:00 часова и
  2. Тржни центар ’’ФИС’’ у Бијељини са почетком у 11:00 часова

Током мјесеца јануара 2020 године реализиована је акција “Музеј приступачности“ у оквиру кампање “Сва лица приступачнопсти“ у Сарајеву, Тузли и Бања Луци. Грађани и грађанке наведена три града имали су прилику да погледају музејску поставку, али и да учествују у неколико интересантних игара и буду у улози особа са инвалидитетом и на тај начин се упознају са препрека са којима се сусрећу особе са инвалидитетом.

Акција се завршава музејском поставком слика у Бијељини и Требињу која ће бити представљена свим грађанима наведена два града. Ријеч је о алтернативној музејској поставци слика „Музеј приступачности“ који има за циљ подизање свијести о свакодневним препрекама са којима се особе са инвалидитетом суочавају, као и анимирањем јавности о начинима побољшања квалитета живота и интеграције особа са инвалидитетом.

Организација ампутираца „УДАС“, у партнерству са Хелсиншким парламентом грађана Бања Лука и Удружењем грађана ”Нешто Више” Сарајево, преализује пројекат „Заједнице различитих, али равноправних грађана“, који има за циљ постићи већи ниво укључености организација цивилног друштва у процес Европских интеграција, фокусирајући се на повећање социјалне укључености и недискриминацију особа са инвалидитетом.

Позивамо све заинтересоване грађане и грађанке Бијељине и Требиња да нам се придруже на наведеним догађајима, да разговарате са представницима организација цивилног друштва и учесницима пројекта, те да осјетите енергију и посвећеност окупљених око заједничког циља.


Објављено

у

од

Ознаке: