Стратегија развоја Мреже жртава мина

Једнодневна радионица на тему “Израда стратегије развоја Мреже жртава мина“ одржава се данас, 06.12.2019. године у хотелу “Јелена“ Бања Лука у 10.00 сати. Радионица има за циљ да омогући жртвама мина да разговарају о динамици и начин умрежавања жртава мина кроз неформалну мрежу која ће омогућити одрживу међусобну сарадњу у оквиру покрета особа са инвалидитетом у БиХ, те да заједнички креирају структуру мреже.

Учесници радионице, чланови Мреже жртава мина из Босне и Херцеговине, разговараће о изазовима на путу развоја Мреже, активностима за наредни период, те потреби ширења и јачања Мреже у циљу дефинисања докумената који ће служити као полазна платформа за развој покрета жртава мина.

Такође, учесницима радионице биће презентовани резултати на пољу приступачности лица са инвалидитетом са округлих столова одржаних у новембру мјесецу 2019. године на тему “Сва лица приступачности“ на којима су учествовали представници организација особа са инвалидитетом и представници градских управа, те да се дају одређене препоруке за укључивање особа са инвалидитетом у процесе доношења одлука. Фокус у презентацији наведених резултата о приступачности односиће се на приступачност жртава мина.

Радионица представља дио активности пројекта „Заједнице различитих, али равноправних грађана“ који подржава Европска унија, а реализује Организација ампутираца УДАС у партнерству са Хелсиншким парламентом грађана Бања Лука и Удружењем грађана “Нешто Више“ Сарајево.

Партнер у суфуинансирању активности је CARE International у БИХ-Сарајево.


Објављено

у

од

Ознаке: