Требиње: “Сва лица приступачности“

У склопу кампање приступачности за лица са инвалидитетом под називом „Сва лица приступачности“ у оквиру пројекта “Заједнице различитих, али равноправних грађана“ којег финансира Европска унија, а реализују Организација УДАС у партнерству са Хелсиншким парламентом грађана Бања Лука и УГ “Нешто Више“ Сарајево, позивамо Вас на округли сто под истим називом који ће се одржати у понедељак, 04. новембра 2019. године у Згради пословног инкубатора, улица Степе Степановића бб, Требиње са почетком у 10:00 часова. Партнер округлог стола за Град Требиње је Удружење ампутираца Требиње.

Циљ округлог стола је да се презентује тренутно стање и идентификују потребе на пољу приступачности од стране представника организација лица са инвалидитетом са подручја Града Сарајева на основу члана 9. УН Конвенције о правима лица са инвалидитетом.

Да бисмо имали све потребне информације на округли сто су позвани и представници градске управе у циљу представљања резултата на пољу унапређења приступачности лица са инвалидитетом, те планова за наредни период. Уз позив градској управи, позвани су и представници других институција који доприносе задовољавању права и потреба лица са инвалидитетом у складу са чланом 9.

Округли сто са истим циљем, одржан је у Бања Луци и Сарајеву, а у наредена два мјесеца, поред Требиња биће организовани у још два града, партнера на пројекту, Тузла и Бијељина након чега ћемо имати идентификоване потребе када је у питању приступачност за лица са инвалидитетом у партнерским локалним заједницама. У поменутим градовима округли столови ће се организовати у сарадњи са локалним организацијама лица са инвалидитетом.

Партнер у суфинансирању пет поменутих округлих столова је ЦАРЕ Интернатионал у БИХ-Сарајево.

Уважавајући кључни значај медија у информисању јавности о питањима лица са инвалидитетом, јасно је да је побољшање друштвеног положаја ове групације грађана директно повезано са побољшањем њихове позиције у медијима, те позивамо медије да извијесте о овом догађају.


Објављено

у

од

Ознаке: