Стратешко планирање Организације УДАС

Представници регионалних удружења ампутираца из Бијељине, Добоја, Требиња, Источног Сарајева и Бања Луке у претходна два дана на Јахорини одржали су заједнички састанак с циљем креирања стратешког развоја Организације ампутираца УДАС.

Организација УДАС у оквиру стратешког планирања улази у нову фазу развоја заједно са наведеним регионалним удружењима ампутираца.

Стратешки развој УДАС-а прије свега се односи на:

  1. Развој и јачање капацитета пет регионалних удружења ампутираца у Републици Српској што подразумијева израду нових програма подршке и јачање капацитета особља у регионалним канцеларијама као и пружање нових програма услуга корисницима, ампутирцима, жртвама мина
  2. Развој програма подршке корисницима, ампутирцима, жртавама мина која подразумијева креирање индивидуалног плана опоравка, умрежавање пружене подршке као и повезивање са другим пружаоцима услуга као што су здравствени центри, бањска рехабилитација, ортопедске радње, фондови и сл.

На састанку су учесници нагласили да је неопходно да се настави сарадња са представницима ресорних министарстава као и других институција система с циљем заговарања за нове програме помоћи и подршке наведеној категорији становништва.


Објављено

у

од

Ознаке: