Изложба графичких цртежа “In Limbo – Станица између два свијета“

Изложба графика умјетника Фариса Рамадановића из Сарајева по називом „In Limbo – Станица између два свијета“ биће отворена у уторак, 29.10.2019. године у 19:00 часова у Културном центру УДАС Бањалука, улица Симе Миљуша бр.2. Ријеч је о другој изложби графичких цртежа која се представља у оквиру културне манифестације ‘’Јесен графике 2019’’.

Културна манифестација “Јесен графике 2019“ реализује се од октобра до децембра текуће године и у оквиру исте представиће се графичари/ке које је одабрао Умјетнички савјет Културног центра УДАС на основу расписаног јавног конкурса. У оквиру наведене манифестације представиће се укупно 6 (шест) изложби графичких цртежа умјетника/ца из Босне и Херцеговине и Хрватске.

Биографија: Фарис Рамадановић је рођен у Сарајеву 1995. године, по завршетку средње школе, уписује Филозофски факултет у Сарајеву. Након успјешно завршене прве године студија на одсјеку хисторије одлучује се преусмјерити на Академији ликовних умјетности на Универзитету у Сарајеву. Тренутно је апсолвент на смјеру графике у класи проф. Амеле Хаџимејлић – Кечо. Док је примарно графичар, заинтересован је и у све остале ликовне медије. Пропитује своје виђење загробног живота и лимба са надреалистичким приказом елемената сјеверноафричке рустикалне архитектуре. Своје графике изводи у разним техникама, али најчешће у дубокој штампи. Као учесник, имао је неколико колективних изложби и радионица иза себе.

Изложба ће бити отворена до 12. новембра 2019. године и иста ће бити доступна за посјетиоце радним даном и суботом од 09:00 до 15:00 часова.

Добродошли!


Објављено

у

од

Ознаке: