Представници организација лица са инвалидитетом о приступачности за лица са инвалидитетом у граду Бања Лука

Први од укупно пет округлих столова са циљем добијања слике о тренутном стању на пољу приступачности лица са инвалидитетом одржан је у понедељак 21.10.2019. године у Бања Луци. Округли сто је организован у партнерству са Координационим одбором инвалидских организација РС, а учешће у дијалогу су, поред представника организација лица са инвалидитетом, узели и представници градске управе и институција, те представници министарстава на ентитетском нивоу.

Уз представљање постигнутих резултата у вези са приступачности за лица са инвалидитетом, које су у складу са УН Конвенцијом о правима особа са инвалидитетом постигнуте у Граду Бања Лука, представници организација лица са инвалидитетом су представили тренутне потребе и приоритете, док су релевантни представници институција представили планове за побољшање, предвиђене за реализацију у наредном временском периоду.

Организација округлих столова дио је кампање „Сва лица приступачности“, која се реализује кроз пројекат “Заједнице различитих, али равноправних грађана“, који подржава Европска унија, а имплементирају Организација УДАС у партнерству са Хелсиншким парламентом грађана Бања Лука и Удружење грађана “Нешто Више“ Сарајево. Дио активности припреме и организације ове активности подржао је и ЦАРЕ Интернатионал Балканс.


Објављено

у

од

Ознаке: