Град Бања Лука подржао пројекат УДАС-а, ЕУ осигурала 500.000 Евра

Градоначелник Града Бања Лука Игор Радојичић одржао је данас састанак са предсједником Организације ампутираца УДАС у циљу презентације пројекта “Заједнице различитих, али равноправних грађана“ којег финансира Европска унија, а реализује Органитација УДАС у партнерству са Хелсиншким парламентом грађана Бања Лука и УГ “Нешто Више“ Сарајево.

На састанку је потврђено да ће Град Бања Лука подржати пројекат Организације ампутираца УДАС, под називом „Заједнице различитих, али равноправних грађана“, за чије је провођење Европска унија обезбједила 500.000 евра. Пројекат се бави укључивањем лица са инвалидитетом у развој локалних заједница као и поправљање њиховог статуса, а поред Бања Луке у пројекат су укључени и Бијељина, Требиње, Сарајево и Тузла.

“Ово је први пут да је једна организација лица са инвалидитетом из Града Бања Лука добила средства из европских фондова за овакав пројекат“, казао је градоначелник Игор Радојичић, послије састанка са предсједником УДАС-а Жељком Волашом.

Истовремено, Волаш је нагласио како град Бања Лука активно ради на побољшање статуса и укључења особа са инвалидитетом у друштвену заједницу.

“Надамо се да ћемо кроз овај пројекат додатно побољшати њихов положај“, казао је Волаш.

На састанку је договорен план за наредне заједничке активности у циљу реализације пројекта “Заједнице различитих, али равноправних грађана“.


Објављено

у

од

Ознаке: