Почиње културна манифестација “Јесен графике 2019“

Културна манифестација “Јесен графике 2019“ биће отворена у уторак, 15.10.2019. године у 19:00 часова у Културном центру УДАС Бањалука, улица Симе Миљуша бр.2. Манифестација ће бити отворена изложбом графичких цртежа умјетника Ведрана Штимца под називом ‘’Роом оф Портраитс’’.

Културна манифестација “Јесен графике 2019“ реализоваће се од октобра до децембра текуће године и у оквиру исте представиће се графичари/ке које је одабрао Умјетнички савјет Културног центра УДАС на основу расписаног јавног конкурса. У оквиру наведене манифестације представиће се укупно 6 (шест) изложби графичких цртежа умјетника/ца из Босне и Херцеговине и Хрватске.

Биографија: Ведран Штимац рођен је у 5.1.1991. године у Пули. У родном граду завршава економски факултет, те се након тога сели у Љубљану гдје уписује и ради на докторату из подручја политичке антропологије. Активно се бави илустрацијом од 2014. године. Технику коју користи приликом изведбе илустрација јест рапидограф. Поврх илустрације, бави се и осликавањем мурала и ситотиском. Илустрације и мурали које ствара имају друштвено агнажирани карактер, те користећи се њима као медијем покушава друштвене феномене и проблематике приближити јавном дискурсу. До сада је имао 4 самосталне и више заједничких изложби.

Изложба ће бити отворена до 29. октобра 2019. године и иста ће бити доступна за посјетиоце радним даном и суботом од 09:00 до 15:00 часова.

Добродошли!


Објављено

у

од

Ознаке: