Почео АРТ камп за умјетнике са и без инвалидитета

АРТ камп за умјетнике/це са и без инвалидитета, у оквиру програма обиљежавања 100 година од оснивања ЗТЦ ‘’Бања Врућица’’ Теслић, почео је данас у етно селу УСОРА у Бањи Врућица, Теслић. На кампу учествује 15 умјетника/ца са И без инвалидитета из Босне и Херцеговине. Тема ликовних радова на АРТ кампу ће бити историјат Бање Врућице.

Здравствено туристички центар Бања Врућица Теслић у партнерству са Организацијом ампутираца УДАС, у склопу обиљежавања 100 година од оснивања, организује АРТ КАМП за умјетнике са и без инвалидитета из Босне и Херцеговине. Низом манифестација прославиће се вијек успјешног пословања ЗТЦ ‘’Бања Врућица’’ Теслић. У нови вијек улазе са бројним амбициозним плановима, док ће велики јубилеј бити обиљежен богатим музичким, спортским и културним програмом. У оквиру културног програма, у сарадњи са Организацијом УДАС, организује се АРТ камп за умјетнике/це са и без инвалидитета.

Арт камп представља културно едукативни догађај који се бави питањима људских права на специфичан начин, промовишући маргинализоване особе као незаобилазан и вриједан ресурс у процесима и доприносу у изградњи заједница. Такође, АРТ камп, као јединствени камп ове врсте у БиХ, на једном мјесту окупиће умјетнике који ће, кроз умјетничка дјела која буду настала на кампу, указати на концепт прихватање различитости, те омогућити умрежавање студената, умјетника и особа са инвалидитетом из БиХ.

Очекујемо једно креативно и културно-едукативно дружење учесника/ца АРТ кампа, те позивамо медије да извијесте о наведеном догађају и посјете учеснике током трајања АРТ кампа и пренесу дио кративне атмосфере.

АРТ камп ће трајати до суботе, 14. септембра 2019. године.


Објављено

у

од

Ознаке: