Град Бања Лука: Конкурс за школске стипендије

Град Бања Лука расписао је конкурс за додјелу стипендија ученицима средњих школа за школску 2019/2020. годину, у оквиру градског програма стипендија, за који ће из градског буџета бити издвојено 1,6 милиона КМ. Конкурс је отворен за пријаве у наредних мјесец дана, односно до 2. октобра, а средњошколци ће стипендију моћи остварити по једном од сљедећих основа: према социјалном статусу, за успјех у школи и за дефицитарна занимања.

Планирано је да у наредној школској/академској години из буџета Града буде издвојено 1,6 милиона КМ за ученичке и студентске стипендије. Ученичка стипендија на основу успјеха у школи и према социјалном статусу износи 80 КМ, а за дефицитарна занимања 160 КМ – истичу у Одјељењу за образовање, здравство, омладину и спорт. За стипендије, намијењене дефицитарним занимањима, могу се пријавити ученици који се школују за сљедећа занимања: бравар, зидар/зидар-молер и месар.

Право пријаве на конкурс, између осталих, имају дјеца погинулих бораца од I (прве) до VI (шесте) категорије, умрлих војних инвалида од I (прве) до IV (четврте) категорије, војног инвалида V (пете) и VI (шесте) категорије који је умро од посљедице ране, повреде, озљеде или болести по основу које му је утврђен војни инвалидитет, цивилних жртава рата или да су цивилнер жртве рата.

Пријаве на конкурс, са потребном документацијом, достављају се Одјељењу за образовање, здравство, омладину и спорт, путем пријемне канцеларије Градске управе (канцеларија 16). Обрасци за подношење захтјева за стипендију, заинтересовани могу преузети испред пријемне канцеларије у Градској управи (претинац број 64), а налазе се и на овој интернет страници. Све информације о јавном конкурсу заинтересовани могу добити путем телефона број: 051/244-494 и 051/244-496 или директно у канцеларијама број 23 и 24 Градске урпаве.

У наставку погледајте текст конкурса и пријавни обараза:

Konkurs-za-skolske-stipendije-2019.pdf

GUBL-OB-12-01.pdf


Објављено

у

од

Ознаке: