Такмичење за најбољи текст о правима особа с инвалидитетом

People in Need (PIN) у сарадњи са Правним факултетом Универзитета у Сарајеву, Филозофским факултетом Универзитета у Сарајеву, Факултетом политичких наука Универзитета у Сарајеву, те Факултетом политичких наука Универзитета у Бања Луци, објавио је позив за учешће у такмичењу „Наши гласови кроз писану ријеч“.

На такмичење се могу пријавити студенти који напишу чланак или истраживачки рад на тему особа с инвалидитетом. Неке од тема о којима кандидати могу писати су: права особа с инвалидитетом према Конвенцији о правима особа с инвалидитетом и њена имплементација у БиХ, друштвена стигматизација особа с инвалидитетом: проблеми, изазови и предрасуде са којима се сусрећу у свакодневном животу, деинституционализација и живот особа с инвалидитетом у локалним заједницама. Тема текста може се односити и на друге области које се тичу права особа с инвалидитетом.

Три најбоља текста, која комисија одабере, бит ће објављена од стране најпопуларнијих и најугледнијих медија у Федерацији БиХ и Републици Српској, а њиховим ауторима ће бити уручене награде. Радови припремљени у складу са информацијама у позиву достављају се у електронској форми у Мицрософт wорд формату на е – маил адресу: sanja.lepic@peopleinneed.cz

Рок за доставу радова је 1. октобра 2019. године.

Организатори поручују да желе подићи свијест младих људи о правима особа с инвалидитетом, те их мотивисати да се као будући правници, социјални радници, новинари, психолози, више укључе у ову проблематику и раде у складу са Конвенцијом о правима особа с инвалидитетом. Пројекат је подржало Министарство вањских послова Чешке Републике.

Комплетан позив можете преузети у наставку Poziv.docx


Објављено

у

од

Ознаке: