Трансформација локалних заједница

Представници 4 (четири) невладине организације из Бања Луке, Хелсиншки парламент грађана, Генесис Пројецт, ИН Фондација и Организација ампутираца УДАС, удружене у Конзорцијум с циљем трансформације локалних заједница, данас су потписале формални споразум о сарадњи. Ријеч је о првом конзорцијуму овакве врсте у Босни и Херцеговини.

Наведене организације окупиле су се око заједничке идеје да удруже своје специфичне приступе и методе рада како би ефектније радиле на трансформацији циљаних локалних заједница са аспекта друштвене повезаности и економског оснаживања различитих циљних група. Заједнички циљ Конзорцијума је оснажити социјалну кохезију и отпорност заједница, повећати толеранцију, оснажити локалне актере за промјене и створити простор за заједничке локалне интервенције.

Вјерујемо да ће овај приступ, који комбинује ресурсе, знања и различите методе рада партнерских организација, уобзирујући локални контекст, постати примјер добра праксе те да ће повећати капацитете локалних заједница за рјешавање различитих изазова у циљу стварања друштва које укључује све своје грађане.


Објављено

у

од

Ознаке: