Позив на тренинг Мониторинг ЕУ интеграција за ОСИ

У склопу пројекта “Заједнице различитих, али равноправних грађана“ који финансира Европска унија, а реализују Организација ампутираца “УДАС” у партнерству са Хелсиншким парламентом грађана Бања Лука и Удружењем грађана ”Нешто Више” Сарајево, расписује се: ПОЗИВ ЗА ЕДУКАЦИЈУ Мониторинг и извјештавање за потребе писања алтернативних извјештаја.

Позивамо особе са инвалидитетом из Босне и Херцеговине да се пријаве за дводневну едукацију „Мониторинг и извјештавање за потребе писања алтернативних извјештаја која ће се одржати 26. и 27. 06.2019. у Хотелу Кардиал, Теслић.

Циљ едукације је да 12 особа са инвалидитетом (ОСИ), односно представница/ка организација особа са инвалидитетом из Босне и Херцеговине, стекну вјештине и знања потребне за мониторинг и извјешатавње о напретку БиХ ка Европској унији, а који се тичу, положаја, права, заштите и промоције људских права ОСИ. Садржај едукације ће обухватити теоријске и практичне цјелине које ће учесницама дати увид у методе праћења и анализирања напретка које БиХ остварује кроз испуњавање обавеза из одређених поглавља ЕУ ацqуис, као и вјештине за писање алтернативних извјештаја и анализа.

Учеснице/и едукације ће добити прилику да буду одабрани за учешће у даљим активностима пројекта, тј да буду дио Мониторинг тима. Едукацијом ће бити обухваћено 12 особа из цијеле Босне и Херцеговине, а приликом одабира учесника/ица водиће се рачуна о претходном искуству и мотивацији да се учесници активно укључе у праћење ЕУ интеграција, али и других међународних стандарда у области зашите и промоције права особа са инвалидитетом.

Пријаву треба послати најкасније до 19.06.2019. године на е-маил: azolja@hcabl.org

У наставку можете преузети Позив за едукацију и Пријавни образац:

Poziv-za-edukaciju-Monitoring-i-pisanje-alternativnih-izvještaja.doc

Prijavni-obrazac-Monitoring-i-pisanje-alternativnih-izvještaja.doc


Објављено

у

од

Ознаке: