УДАС и ЦИДЕА: Пројекат “Равноправно различити“ презентован представницима градске управе Града Бања Лука

Данас је у просторијама Градске развојне агенције (ЦИДЕА) организован састанак на коме је презентован пројекат „Заједнице различитих, али равноправних грађана“, који финасира Европска унија, а проводи Организација УДАС са партнерима.На састанку су поред чланова пројектног тима (УДАС) присуствовали и представници партнери из Градске развојне агенције, те представници Градске управе.

Менаџерица пројекта, Дијана Кременовић, представила је главне активности и циљеве пројекта. Пројекат ће се импламентирати у наредне три године на подручју 5 градова укључујући и Бањалуку. Циљ пројекта је да се путем јачања капацитета двије мреже особа са инвалидитетом (мрежа жена са инвалидитетом и мрежа жртава мина), повећа социјална осјетљивост локалних носиоца власти и организација цивилног друштва кроз директно укључивање особа са инвалидитетом као и организација које се баве овом проблематиком у процесима доношења одлука.

Предсједник УДАС-а, Жељко Волаш, рекао је да ће се пројектом промовисати модел узајамне продршке у заједници и позвао представнике Града Бањалука на сарадњу у креирању активности и кампања које ће бити корисне за Град.

Договорено је да се у наредном периоду пројекат презентује градоначелнику Игору Радојичићу, те тражи подршка Градске управе у областима запошљавања особа са инвалидитетом, те мапирања школа и јавних институција које су прилагођене особама са инвалидитетом.


Објављено

у

од

Ознаке: