Економска подршка за 14 корисника

Уговор о реализацији пројекта економске подршке за 14 (четрнаест) ампутираца, особа са инвалидитетом потписан је јуче, 20. марта 2019. године у Приједору. Уговор су потписали Ранко Вучковић, директор ЈУ Фонд за професионалу рехабилитацију и запошљавање инвалида Приједор и Жељко Волаш, предсједник Организације ампутирац УДАС.

Пројекат “Неформалним запошљавањем до веће економске самосталности ратних војних инвалида, ампутирца и других особа са инвалидитетом“ је дефинисан на начин да се кроз економску подршку особа са инвалидитетом, путем додјеле пакета подршке обезбиједи повећање прихода у породици корисника, ратних војних инвалида, ампутираца, жртава мина. Повећање прихода у породици корисника подразумијеваће подршку бизнис планова у набавци опреме и алата који су неопходни за проширење личног бизниса.

Ријеч је опреми која ће бити додијељења корисницима у 5 (пет) локалних заједница Бањалука, Добој, Бијељина, Требиње, Источно Сарајево у виду подршке неформалног запошљавања особа са инвалидитетом. Вриједност појединачног пакета економксе подршке је 2.500,00 КМ.


Објављено

у

од

Ознаке: