Министар рада и борачко инвалидске заштите посјетио УДАС

Министар рада и борачко – инвалидске заштите у Влади Републике Српске Душко Милуновић посјетио је данас Организацију ампутираца УДАС у Бања Луци. Милуновић је истакао да је Организација ампутираца УДАС једина организација која има социјалну карту свих својих чланова и може реално да сагледа њихове потребе, те да као таква може бити примјер организацијама проистеклим из отаџбинског рата и осталим невладиним организацијама у Републици Српској.

Након данашње посјете Организацији УДАС, која је проглашена организацијом од јавног интереса за Републику Српску, министар је изјавио да су представници ове организације задовољни рјешењем проблема набавке ортопедских помагала за ратне војне инвалиде од прве до пете категорије у Републици Српској, истичући да се годишње из буџета Републике Српске за ове намјене издваја 2,5 милиона КМ.

Такође, Милуновић је нагласио да очекује да ће Влада Српске у првом кварталу ове године донијети нову уредбу о стамбеном збрињавању породица погинулих бораца и ратних војних инвалида од прве до четврте категорије.

„Након усвајања нове уредбе, сви корисници који се нису пријавили, а испуњавају услове, заузеће мјесто на тој листи и према одређеној динамици коју ће утврдити Влада, према расположивим средствима биће стамбено збринути“, рекао је министар.

Предсједник Организације ампутираца УДАС Жељко Волаш рекао је новинарима да је на састанку било говора о томе како побољшати квалитет живота ампутираца жртава мина у Републици Српској. Он је подсјетио да УДАС већ има програме подршке економског оснаживања породица, појединаца и својих чланова, које ће активирати кроз ресорно министарство и одређене фондове који се раде у сарадњи са Европском унијом и другим међународним организацијама. Волаш је рекао да су ампутирци корисници помагала на терену задовољни оствареним правом на ортопедска помагала у Републици Српској из прошле године, јер је тиме повећан квалитет ортопедског помагала у односу на ранији период.


Објављено

у

од

Ознаке: