УДАС и Завод ’’др Мирослав Зотовић’’ настављају сарадњу и у 2019. години

Завод за физикалну медицину и рехабилитацију ’’др Мирослав Зотовић’’ и Организација УДАС настављају са реализацијом групне корисничке подршке “пеер суппорт“ и у 2019. години за пацијенте који се налазе на ампутирском одјелу након оперативног захвата на програму рехабилитације и првог протетисања у наведеној установи.

Циљ корисничке подршке јесте да се пацијентима пруже све неопходне информације почев од остваривања права на туђу његу и помоћ након ампутације, вођење хигијене и прегледа батаљка након ампутације, кориштење ортопедског помагала, како живјети са ампутацијом и обављати свакодневне животне функције, повезивање са наших регионалним удружењима у у Добоју, Бијељини, Требињу , Источном Сарајеву и Бања Луци те њихово укључивање у активности наших удружења, као и повезивање са пружаоцима услуга као што су ортопедске радње, центри за социјални рад, ЦБР центри, фондови и сл.

Тим који чини пеер подршку и који је укључен у рад групе за подршку су социјанли радник Завода ’’др Мирослав Зотовић’’ и пеер помагач представник УДАС-а, особа са инвалидитетом, ампутирац.

Прва група пеер подршке одржана је јуче 16. јануара 2019. године у заводу др Мирослав Зотовић. На групи је учествовало 6 (шест) пацијената.

Наредна група је заказана 23. јаунар 2019. године.


Објављено

у

од

Ознаке: