Радионица за израду “Модела иновативног приступа у стицању знања и вјештина здравствених радника о опхођењу према лицима с инвалидитетом, кроз образовни систем ‘’

Радионица за израду “Модела иновативног приступа у стицању знања и вјештина здравствених радника о опхођењу према лицима с инвалидитетом, кроз образовни систем“ одржана је данас, 26.09.2018. године на Медицинском факултету Универзитета у Бањој Луци.

У оквиру Радионице представљена је Брошура за здравствене раднике о опхођењу према лицима с инвалидитетом ‘’Сами можемо тако мало; Заједно можемо учинити много‘’ коју је, у сарадњи с лицима с инвалидитетом и њиховим организацијама, израдила МyРигхт – Емпоwерс пеопле wитх дисабилитиес, Кровна организација покрета особа с инвалидитетом из Шведске, која дјелује у Босни и Херцеговини.

Радионицу је организовао Медицински факултет Универзитета у Бањој Луци у сарадњи са Савезом удружења за помоћ ментално недовољно развијеним лицима Републике Српске (МеНеРаЛи ) као једну од активности Пројекта ‘’Обиљежавање јубилеја Савеза – 25 година постојања и рада‘’, а у циљу унапрјеђења здравствене заштите лица с инвалидитетом, кроз усавршавање процеса образовања здравствених радника.

На радионици је, између осталог, представљена тема “Корисничка подршка“ коју је презентовао Жељко Волаш, предсједник Организације ампутираца УДАС РС.

Декан Медицинског факултета Универзитета у Бањој Луци, проф. др Ранко Шкрбић, нагласио је и позвао лица са инвалидитетом да дођу и посјете студенте на факултету, да испричају своје приче, да са студентима подијеле своја искуства како је живјети са гуибитком екстремитета. Такође, декан је позвао и студенте да посјете организације особа са инвалидитетом и волонтирају у њима, те се и на тај начин упознају са животом лица са инвалидитетом.


Објављено

у

од

Ознаке: