Почиње културна манифестација “Јесен графике 2018“

Културна манифестација “Јесен графике 2018“ биће отворена у уторак, 2.10.2018. године у 19 часова у Културном центру УДАС Бања Лука, улица Симе Миљуша бр.2. Манифестација ће се отворити са изложбом графичких цртежа умјетника Павла Голијанина под називом “Графике.

Културна манифестација “Јесен графике 2018“ трајаће од октобра до децембра текуће године и у оквиру исте представиће се графичари/ке које је одабрао Умјетнички савјет Културног центра УДАС на основу расписаног јавног конкурса. У оквиру наведене манифестације представиће се укупно 6 (шест) изложби графичких цртежа умјетника/ца из Босне и Херцеговине и Србије.

Павле Голијанин је рођен 1995. године у Сарајеву. Дипломирао је на Академији уметности у Новом Саду, на одсјеку за графику у класи професора Александра Ботића. Излагао на више колективних изложби:

  1. XVIII Бијенале студената графике, КЦ Студентски град, Београд
  2. „Engraving Reflections“ Изложба графика у Културном центру Thessaloniki,Солун
  3. „Графика и цртеж “ ФЛУ Галерија, Београд
  4. „Графика и цртеж“ Галерија „Хол“ Нови Сад
  5. „Artilicious“ project,Топола
  6. „VIII, IX , X “Бијељински ликовни салон”
  7. „Мајска изложба графика београдског круга”, Галерија Графички колектив, Београд
  8. Изложба Мале графике, Графички колектив, Београд
  9. Изложба „Погледи “ Галерија 73 Београд
  10. XIX Бијенале студентске графике, КЦ Студентски град, Београд
  11. Завршна изложба стидената IV године Департман ликовних уметности Академије уметности у Новом Саду, Галерија “Матице Српске“, Нови Сад

Изложба ће бити отворена до 15. октобра 2018. године и иста ће бити доступна за посјетиоце радним даном и суботом од 09:00 до 15:00 часова.

Добродошли!


Објављено

у

од

Ознаке: