Дистрибуција алата и опреме за 50 корисника

World Vision и Организуација ампутираца УДАС током мјесеца јула отпочела је са дистрибуцијом алата и опреме за 50 корисника, жртава мина у 11 општина у Босни и Херцеговини. Дистрибуција алата и опреме врши се у оквиру пројекта „Интегрисана социо-економска подршка жртвама мина у БиХ“ којег финансира Европске уније, а реализује и Wорлд Висион-а у партнерству са Организацијом ампутираца „УДАС”.

Пројект је замишљен као двогодишњи процес социо-економског оснаживања жртава мина у 11 минама угрожених општина (Чајниче, Зворник, Станари, Добој, Коњиц, Травник, Доњи Вакуф, Лукавац, Велика Кладуша, Бихаћ и Босанска Крупа) у БиХ кроз интрегрисан приступ, с циљем побољшања њиховог економског статуса, квалитетнијег приступа одговарајућим рехабилитацијским услугама у заједници и подизања свијесности о правима, доприносу и способостима жртава мина.

Пројектни тим World Visiona И УДАС-а, заједно са добављачима, јуче је испоручио алате и опрему за кориснике у Босанској Крупи, Великој Кладуши, Бихаћу, Коњицу и Чајничу.
Слиједи наставак дистрибуције за преостале кориснике из пројектних општина.


Објављено

у

од

Ознаке: