“Квалитетно помагало-успјешан риболовац“

Регионално удружење ампутираца Бијељина-РУАБ, реализује пројекат „Квалитетно помагало-успјешан риболовац” који финансира Градска управа Бијељина. Партнер на пројекту СРД „Риба” из Бијељине.

У склопу активности двадесетак чланова риболовачке секције, остали чланови наведеног удружења и представници коалиције КОЛОСИ има ли су прилику да посјете протетичку кућу „ОРТОДАДО” у Горњем Црњелову. Посјета је реализована у оквиру радионице у оквиру које су се чланови упознали са технологијама израде помагала, затим са новим врстама ортопедских помагала и уједно са информацијама о процедурама и начину добијања квалитетних помагала. Радионица је била прилика да се подјеле информације о новом Правилнику о условима и начину остваривања права на продужену медицинску рехабилитација, који је на снази од 1. априла ове године.

Након презентације Споменка Ђокића власника протетичке куће учесници радионице су се преселили на ријеку Саву гдје су чланови риболовачке секције окушали срећу у риболову, а остали учесници провели вријеме друже ћи се у пријатном амбијенту и природи коју пружа ријека Сава.

Удружење ампутираца Бијељина се захваљује својим члановима који су дошли из Бијељине, Црњелова, Велиног Села, Сувог Поља, Јање и Брчко Дистрикта. Наставак овог пројекта је традиционални ВИ турнир у пецању удицом на пловак који ће се одржати на ријеци Дрини.


Објављено

у

од

Ознаке: