Посјета Заводу за физикалну медицину и рехабилитацију “Др Мирослав Зотовић“

Учесници радионице „Пеер подршка у рехабилитацији и интеграцији преживјелих од мина“ посјетили су данас Завод за физикалну медицину и рехабилитацију ‘Др Мирослав Зотовић’ у Бања Луци.

Посјета је имала за циљ да се учесници упознају са улогом и значајем ове установе за рехабилитацију чије услуге користе панцијенти из БиХ и регије. Такође, посјетаа је имала и едукативни карактер на тему фантомског бола, о начину функционисања групне подршке члановима породице дјеце са потешкоћама у развоју, те значају примјене Миррор терапије.

Поред едукације, учесници су посјетили одјељења за протетичку рехабилитацију и радионице за израду ортопедских помагала.

Радионица „Пеер подршка у рехабилитацији и интеграцији преживјелих од мина“ која се одржава од 26.-28. јуна 2018. у Бањи Слатина реализује се у оквиру пројекта ‘’Интегрисана социо – економска подршка жртвама мина у БиХ’’ којег реализује Worlv Vision у партнерству са Организацијом ампутираца УДАС, а финансира Европска унија.

Радионица се организује за особље из Центара за ментално здравље, Центара за рехабилитацију у заједници и ЦСР из угрожених општина. Циљ радионице је подизања капацитета особља из поменутих центара за бављење кључним изазовима са којима се сусрећу преживјели од мина у процесу њихове рехабилитације и интеграције.


Објављено

у

од

Ознаке: