Бобана Латинчић – Козић освојила злато на Паратеквондо првенству Србије

Бобана Латинчић – Козић, освојила је златну и бронзану медаљу на Паратеквондо првенству Србије које је одржано протеклог викенда у Београду. Иако је недавно почела тренирати теквондо већ са свог првог такмичења, Паратеквондо првенства Србије, вратила се окићена златном и бронзаном медаљом.

„Ово је био мој први наступ са клубом Тигра из Србије, а ту сам се нашла захваљујући Александру Головићу, тренеру који ме је пронашао и са којим сам сарађивала. Моји тренинзи се најчешће одвијају код куће у Градишци, гдје трчим и вјежбам, а у свему ме веома подржава муж“, наводи Бобана.

Напомиње да јој је искуство у Србији било одлично и да се поноси успјехом, којим је задовољан и њен тренер, који јој је дао надимак Нинџа.

„Тренер је један позитиван човјек који нас мотивише. Велики је професионалац, а од 2015. године ради са лицима са инвалидитетом. Ја сам заиста пуна утисака и презадовољна сам прије свега дружењем, опуштеном атмосфером и како је то био мој први наступ, он је прошао изврсно и нисам имала ни мрвицу треме“, каже Бобана.

То јој је, каже, сатисфакција да упорно ради и спреми се за Европско првенство у Софији, које се одржава 10. јуна 2018. године. У припремама за то јој помажу муж и зет, те очекује да ће с тог такмичења донијети медаљу, и то златну. Сва такмичења изискују и финансијске трошкове, а њој су пуну подршку за сада пружили општина Градишка и Организација ампутираца УДАС Републике Српске, те се и за даља такмичења нада таквој сарадњи. Бобана је члан Организације ампутираца УДАС РС од 2004. године.

Највећа мотивација ипак јој је њен највреднији „пехар“, а то је њен 15-мјесечни син, којег је Бобана водила да је бодри у Београду, а планира га водити и у Бугарску. Њен циљ је да се 2020. године појави на Параолимпијским играма, које ће се одржати у Токију, а за то ће јој требати много тренирања.

Бобана је као дијете тренирала карате, а од несреће, у којој је изгубила шаке, ово јој је први повратак спорту и велика мотивација да се ускоро докаже и на Европском првенству у Софији, које ће бити одржано идућег мјесеца.


Објављено

у

од

Ознаке: