Изложба “Иза наличја“

Самостална изложба умјетника Николе Каштеровића и Бранимира Максимовића под називом ‘’Иза наличја’’ биће отворена у уторак, 8. маја 2018. године у 19:00 сати у Културном центру УДАС, улица Симе Миљуша бр.2. Бањалука.

Ријеч је о трећој самосталној изложби из области сликарства умјетника/ца са и без инвалидитета у оквиру програма излагачких активности Културног центра УДАС Бањалука за 2018. годину. Умјетнички савјет Културног центра УДАС, на основу јавног конкурса из области сликарства за умјетнике/це са и без инвалидитета, одабрао радове умјетника Николе Каштеровића и Бранимира Максимовића за представљање у КЦ УДАС. У оквиру излагачких активности за 2018. годину у Културном центру, у периоду од марта до септембра 2018. године биће представљено укупно 6 (шест) изложби умјетничких радова умјетника/ца са и без инвалидитета из Босне и Херцеговине и Србије.

О ауторима:
Никола Каштеровић рођен 1992. године у Брчком гдје завршава и средњу школу. Академију ликовних умјетности у Бањој Луци уписује 2011. године. Апсолвент је на одсјеку Графика у класи професорице Горице Милетић Омчикус. Добитник студентске награде 2014. године, а 2015. године добија награду на завршној изложби за графику од Академије ликовне умјетности у Бањој Луци. Учествовао на мноштву колективних изложби у Босни и Херцеговини али исто тако и у иностранству, као и многим сликарским и графичким регионалним и међународним колонијама. Прву самосталну изложбу под називом „СИСТЕМ“ отвара 2015. године у Културном центру УДАС Бања Лука, гдје након тога добија и посао у истом. Другу самосталну изложбу „ГРАФИКЕ“ отвара 2016. године у галеријском простору Академије умјетности у склопу манифестације „ДАНИ УНИВЕРЗИТЕТА“.

Бранимир Максимовић рођен је 1993. године у Брчком. Дипломирао је на Академији ликовне умјетности универзитета у Бањој Луци у класи мр Јелене Каришик ванредног професора и мр Радослава Тадића, вишег асистента. До сада је самостално излагао у многобројним галеријама у земљи и урегиону. Био је И учесник колективнох изложби. Такође, је добитник је многих награда и похвала.

Изложба ће бити отворена до 31. маја 2018. године и доступна је за посјетиоце радним даном и суботом од 09:00 до 16:00 сати.

Добродошли!


Објављено

у

од

Ознаке: