Почетак пројекта “Интегрисана социо – економска подршка жртвама мина у БиХ“

Међународна невладина организација Wоrld Vision најављује почетак имплементације пројекта „Интегрисана социо-економска подршка жртвама мина у БиХ“ који финансира Европска унија. Овај двогодишњи пројекат има за циљ да обезбједи економску и социјалну подршку за 200 жртава мина и њихових породица у БиХ.

Пројекат ће бити имплементиран у једанаест минама угрожених општина: Станари, Добој, Лукавац, Зворник, Коњиц, Чајниче, Велика Кладуша, Бихаћ, Босанска Крупа, Доњи Вакуф и Травник. Укупна вриједност пројекта је 388.830 еура, а финансира га Европска унија у износу од 90% и World Vision Аустриа и угрожене општине у износу од 10%.

World Vision ће, заједно са Организацијом ампутираца УДАС, и у сарадњи са угроженим општинама и БХМАЦ-ом, подржати изабране кориснике да побољшају своје вјештине у управљању малим бизнисом, набавити опрему за њихове бизнисе, те им пружити стручно техничку подршку у развоју њихових бизниса. Пројекат ће такођер обезбједити тренинг за особље Центара за ментално здравље и Центара за рехабилитацију у заједници и промовисати приступ жртава мина њиховим услугама у угроженим општинама.

Процедура избора корисника ће започети објавом јавног позива у новембру 2017. године који ће бити постављени на огласној плочи угрожених општина, као и на www.worldvision.ba www.udas.rs.ba и www.bhmac.org .

Текст саопштења можете преузети у наставку Saopstenje.docx


Објављено

у

од

Ознаке: